Bolag och företagande

Tips för att trivas bättre på jobbet

Ibland gillar du arbetsuppgifterna och dina kollegor, men någonting fattas. Det kan vara små saker som gör att arbetsmiljön inte passar dig eller som gör att du inte trivs. Testa några av de här sakerna innan du funderar på att byta jobb: 

Arbetsmiljön

Titta runt omkring dig. Känner du dig orolig på arbete? Är du rädd att bli skadad eller känns lokalerna alldeles för varma? Bra arbetsmiljö är essentiell för säkerheten men också trivseln för de anställda. Om du upptäcker brister ska du kontakta företagets skyddsombud och rapportera bristerna. Genom att sätta upp bättre rutiner och lära sig handskas med konflikter och hur man arbetar som ett lag kan trivsel öka markant.

Inredning

Din arbetsplats kanske ser väldigt kal och tråkig ut. Att vara omringad av kala väggar och smuts gör inget för humöret eller trivseln. Om du är villig att göra lite jobb själv, möjligen efter arbetstid, får du säker måla om och fräscha till lokalerna. Det visar också ett initiativtagande som säkerligen uppskattas. Det kanske till och med ansluter sig fler till att hjälpa till. Andra sätt du kan ta till är att ställa upp blommor i rummet, levande växter renar luften och ger bättre inomhusklimat. Sedan om de har väldoftande blommor är det bara ett plus!