Bolag och företagande

Liva upp stämningen på företaget

När man jobbar är något av det viktigaste att man har en bra stämning på företaget. Med bra stämning menas inte nödvändigtvis att det är skratt och skoj hela tiden utan snarare att alla känner sig uppskattade och att man får bidra till företagets utveckling. Idag ska vi därför tipsa om olika sätt att svetsa samman en arbetsplats så man får alla att jobba åt samma håll. Häng med!

Ett bra sätt att kickstarta året eller börja med efter semestern kan vara en kickoff. Det för samman alla på arbetsplatsen och man får chansen att träffas utanför jobbet. Att äta gott, skratta och kanske uppleva en överraskning tillsammans gör att de anställda onekligen har något att prata om på jobbet på måndag.  En kickoff ska gärna ha ytterligare ett syfte, du har inte rätt att dra av några kostnader om resan eller upplevelsen bara är på skoj. Det behöver ske någon form av arbete under dagarna ni är borta. Ta tillfället att hålla en workshop, utvärdera företagsåret eller håll en utbildning för att vidareutbilda din personal.

Men det finns också mindre saker som går att göra. Kanske anordna en after work? Du och dina kollegor kan då ses över en öl eller drink och prata om allt mellan himmel och jord. Perfekt om ni i vanliga fall mest pratar budgetar, excel-dokument eller någonting annat jobbrelaterat. En after work är inget som företaget brukar bekosta, men kan gärna planera och boka in. En viktig del kan vara att chefen håller sig borta. En after work kan då fungera som ett sätt ventilera om jobbet och chefen.

Det kan också vara kul att anordna något roligt på jobbet. Kanske kan ni äta frukost tillsammans på fredagar. Eller inleda måndagar med en liten musikquiz? Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Så våga tänk utanför boxen så ska du se att du kommer hitta någonting som passar din arbetsplats. Lämna en förslagslåda i fikarummet eller håll ett möte och fråga om några på jobbet är intresserad av att göra fler aktiviteter tillsammans. Majoriteten kommer nog tycka det är roligt eftersom man vanligtvis inte kommer till skott när man lovar att hitta på något i förbifarten. Om chefen eller alla på jobbet tillsammans planerar att göra något ihop, är chansen större att det faktiskt kommer att ske.

Det viktigaste är egentligen inte vad ni gör, utan att ni gör något. Det kommer både ni anställda och er arbetsplats att tjäna på. Lycka till!