Bolag och företagande

Dags att skaffa sig nya lokaler

Är det dags för företaget att skaffa sig nya lokaler? Det kan vara av olika anledningar som detta behov av uppstått. Det kan vara så att företaget har växt ur de lokaler man idag befinner sig och det är ju ett angenämt problem som uppstått. Det kan också vara så att de lokaler som ni sitter i idag är så nedgångna att ni bör byta av den orsaken.

Förbered innan flytt

Oavsett så krävs det en del arbete innan en flytt kan genomföras. Det kan vara allt i från att anpassa de blivande lokalerna så det passar er verksamhet. Det kan vara allt från olika säkerhetsprodukter som lås och larm till inredning. Det är viktigt att anpassa och renovera som ni vill ha det innan den stora flytten går. Ta med er allt från tidigare erfarenheter och plocka med de lösningar som fungerade bra i de tidigare lokalerna och förändra det som bör förändras till det bättre i de nya.

När flytten sker

När själva flytten ska gå av stapeln så ska allt vara så väl planerat att inte arbetet som företaget utför ska bli så lidande. Skapa en grupp som är med och planerar hur flytten ska gå tillväga. Denna grupp ska gärna vara i gång god tid innan flytten ska ske. Informera alla anställda om vad som är på gång och vad man bör tänka på när man ska packa ihop sitt kontor. Kan vissa saker flyttas innan eller ska det införskaffas helt nya kontorsmöbler? Det är en hel del som ska tänkas på när man flyttar ett företag.

Efter flytten

Efter flytten så ska det städas ur de gamla lokalerna. Detta kan man med fördel leja bort till städfirma så man får fokusera att komma igång på det nya stället. Det tar alltid lite tid innan man fått in rutiner på ett nytt ställe. Man ska lära sig var toaletter och kök är. Låt det ta tid och stressa inte bara för att ni flyttat företaget till nya fina lokaler. När allt är på plats och ni börjar känna er hemma i lokalerna så kan det vara läge att bjuda in kunder och andra till ett öppet hus och visa upp era nya lokaler.