Bolag och företagande

Att anlita konsulter

Konsult

Det finns en hel del man bör tänka på när man ska anlita konsulter. Här tittar vi lite närmare på några av de vanligaste misstagen och ger tips om hur man bör gå till väga.

Det första misstaget man ser är att problemet som ska lösas inte är korrekt identifierat. Är det svårt att säga exakt vad problemet är kan det hända att man anlitar fel folk för att lösa det och skapar nya problem istället. I dessa fall bör man inte rusa till att hitta en lösning utan spendera tid på att verkligen fastställa exakt vad problemet är.

Ett annat vanligt misstag är att företag inte väljer att upphandla ramavtal. Detta är något som den offentliga sektorn alltid gör och många företag kan dra nytta av att lära sig av denna metod. En fördel man har som privat företag över den offentliga sektorn är att man inte behöver acceptera det vinnande anbudet.

När det kommer till att välja konsultfirma kan det vara bra att se över vilka andra tjänster de erbjuder. Tittar man till exempel på firman Magnus Josephson AB ser man att de inte bara erbjuder konsulttjänster utan även utbildning. Skapar man en bra arbetsrelation med en konsultfirma kan man då även säkert använda dem för framtida konsultarbeten och andra tjänster.

Konsulter bör dock alltid arbeta tillsammans med ens egna anställda, de är trots allt de som arbetar på företaget som vet hur arbetet går till där och vilka rutiner som finns på plats. De anställda kan vara en ovärderligt källa av information för konsulterna och kan göra att arbetet går både snabbare och smidigare.

Slutligen bör man alltid vara lika noga med att kolla upp CV:n, ta referenser och göra intervjuer när man anställer konsulter som när man anställer personal. Detta kommer att säkerställa att man får rätt personer till jobbet som behöver utföras.