Bolag och företagande

2 grundstenarna för en lyckad konferens

Konferenser kan vara ett nödvändigt ont eller något som flera ser fram emot. Det kan vara tiden då flera kontor samlas på samma plats och du får hälsa på dina kollegor i andra städer, eller en möjlighet att komma överens med leverantörer och kunder. En misslyckad konferens kostar bara pengar och tid, det kan till och med tära på arbetsförhållanden och samarbeten med andra företag. Det är alltså av största vikt att du får grunderna rätt för att ge konferensen alla chanser att lyckas. 

Rätt plats

Bästa är att välja ut ett fint hotell med konferensmöjligheter. Elite Hotels har konferensrum på flera av sina hotell och i olika storlekar beroende på hur stort sällskapet är. Sedan behöver du bestämma vilken stad ni ska hålla konferensen. Är det bara ett möte på några timmar med medarbetarna kan ni ta närmaste hotellet och boka ett konferensrum. Men handlar det om längre förhandlingar eller diskussioner med andra företag kan ni dela på resvägen och försöka hitta ett hotell eller konferensanläggning mitt emellan.

Noggrann planering

Om du vill att konferensen ska vara lyckad måste den vara planerad. Bestäm inte bara en huvudfråga och starta mötet. Du behöver lista ut hur frågan ska läggas fram och hur länge ni ska diskutera den. Lägg in pauser för bensträckare, lunch och eventuell eftermiddagsfika. Diskussionen eller föreläsningen ska vara styrd, om ni börjar glida från ämnet måste du korrigera banan så ni inte spiller tid på andra frågeställningar. Det går alltid att lämna utrymme efter konferensen om någon vill diskutera något mer.

Läs mer om att lyckas med konferensen på Konferens.se.